VERVOLG De avonturen van de witte salie /gewone salie

geplaatst in: De KruidenCo Tuin | 0

De salie planten die over zijn gebleven 7 stuks , staan nu in de kas, en ze zien er een beetje vreemd uit. of het komt omdat ik niets verkeerd heb gedaan tijdens hun groei, maar ze zijn behoorlijk kronkelig en de bladeren niet echt groot te noemen.Nu heb ik nog zaden achter gehouden voor het geval het project zou mislukken, dus in 2018 ga ik er weer mee aan de slag.

de gewone salie heeft het super goed gedaan, stond er vaak prachtig bij en toch heb ik er nauwelijks van kunnen oogsten. reden de regen…..natte salie kan ik niet plukken voor de tinctuur en niet voor in de droogkas. dat gaat binnen de kortste keren rotten.en nu staan ze nog steeds buiten , hebben in de sneeuw gestaan de stormen doorstaan en ik hoop toch zo dat het groeibed waarin ze staan ze weer in het vroege voorjaar tot goede planten gaan uitgroeien .
Als dat zo is en het zijn droge dagen dan gaan ze het voorjaar al in de potten om er tinctuur van te maken.

De seizoenen zijn echt aan het verschuiven, het voorjaar is vroeger en de zomer is er meer regen. zowiezo is er meer regen dat merken we wel op de tuin, het is veel minder water geven dan voorgaande jaren alleen de jonkies krijgen nog elke dag een slokkie .

Laat een reactie achter