plannen met de kruidentuin

geplaatst in: De KruidenCo Tuin | 0

DSC_0027
Het is begin oktober en de plannen voor het volgend jaar beginnen zich al op te stapelen. We hebben een aantal tuinen bezocht en was ons opviel was vooral dat je nieuwsgierig bent hoe een plant er uitziet ,ruikt groeit en eigenschappen.Dat heeft ons geinspireerd om het volgend jaar anders te doen. We gaan meer het accent leggen van een belevingstuin en minder oogsten.Natuurlijk blijven we onze produkten maken. de olie producten schrappen we zo hebben we meer oogst voor de andere produkten en kunnen we ook meer van de kruiden laten staan om te laten zien.
De tuin is gratis te bezichtigen en we vertellen er graag over als daar behoefte aan is. Maar als u eventjes ondergedompeld wil worden in de kruiden wereld dan laten we u de tijd.

Dit jaar zou ik al beginnen met wol verven, ik heb het uitgesteld omdat er best veel aan materiaal verzameld moet worden zoals emmers, containers met deksels en stokken om de wol op te hangen en niet in de laatste plaats een plek op de tuin waar dat zou kunnen.
Dankzij een rommelhok die niet om aan te zien was , bedacht ik mij dit wordt de verf -plek.
Het kostte me een aantal ritjes naar de stadswerf om de rotzooi te storten. maar wat overbleef was een prachtige kale plek die opnieuw opgebouwd kan worden tot verfplaats.
Ook kreeg ik een boek in handen waarin de recepten stonden van het verven met planten.oa zorg voor ijzersulfaat en hoe dan? nou gewoon op zoek naar roestige spijkers, blijkt niemand die te hebben.
Een container met uienschillen heb ik al kunnen verzamelen.
Je maakt ook hele bijzondere ervaringen mee.
Ik zat in het boek te lezen en daar stond een recept voor verf gemaakt van elzenpropjes, en pats daar viel er een zo in het boek. toink toink natuurlijk die boom staat achter in de tuin.!! hoe simpel dus zodra ze vallen gaan ze in de emmer.

Laat een reactie achter